SVEČANA PROMOCIJA HRVATSKE KRAVATE – OBILJEŽJA HRVATSKE TIJEKOM PREDSJEDANJA VIJEĆEM EU

U Palači Dverce, (Etnografski muzej Zagreb) u utorak 16. lipnja 2020. održana je svečana promocija hrvatske kravate, obilježja Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije. Promociju je organizirala Academia Cravatica i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Kravata i rubac protokolarni su darovi Republike Hrvatske kojima Hrvatska obilježava svoje prvo predsjedanje Vijećem Europske unije. Budući da je kravata i inače identitetski znak Hrvatske, ovom prigodom je simbolička i promocijska uloga posebno važna i naglašena.

Predaja kravata i rubaca Republike Hrvatske za zbirku Muzeja kravate održana je u Zagrebu 16. lipnja 2020. na svečanosti u Palači Dverce u okviru aktivnosti AC u mandatu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Na slici: Marijan Bušić, ravnatelj Academie Cravatice, u društvu s Mihovilom Bogoslavom Matkovićem, ravnateljem Muzeja kravate u osnivanju i ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

 

 

Uzvanici na svečanosti održanoj u Palači Dverce16. lipnja 2020. Uz Ministra Grlića Radmana i Marijana Bušića su: novinarka Jelena Perleta, pravnica Jasenka Zaninović, muzeolog Nikola Albaneže, veleposlanici Gordan Markotić i Neven Šimac.

 

Vrhunski dizajnirana kravata i rubac – rezultat Studija za dizajn tvrtke Potomac – kao protokolarni darovi Republike Hrvatske obilježili su njeno prvo predsjedanje Vijećem Europske unije.