NAŠA IZDANJA

NAŠA IZDANJA

Academia-Cravatica nudi svim proučavateljima fenomena kravate kao što su studenti, znanstveni i kulturni radnici, novinari i istraživači, svoj knjižni katalog na uvid. Izići ćemo Vam u susret u vidu informacija, savjeta ili pomoći, kao i u pogledu dostupnosti naše arhive za potrebe posuđivanja, dobivanja kopije ili prijevoda djelova izdanog djela, ovisno o Vašim potrebama.

Kontaktirajte nas: info@academia-cravatica.hr

IZDANJA ACADEMIE CRAVATICE

1. Božidar Prosenjak, Priča o kravati, Zagreb, 2000, 44 str. – roman koji je dobio nagradu «Grigor Vitez» na zanimljiv i ilustrativan način govori o tome kako je kravata osvojila svijet svojom simbolikom i romantičnom pričom koja je povezana s kravatom. Knjiga je također izdana na engleskom i japanskom jeziku uz brojna izdanja.

2. Daniel Načinović i Ivan Gregov,Kravata Velog Jože ili Vilinska svadba u pulskoj areni ,Zagreb, 2003. 25. str. – slikovnica je nadahnuta umjetničkom instalacijom «Kravata oko Arene» te povezuje univerzalnu ljubavnu priču kojoj je kravata simbol i poveznica između ljubavi i vjernosti.

3. Božidar Prosenjak, Divlji konj, Zagreb,2006,239 str. – roman se prvi put pojavio 1989. godine, a do danas je doživio šest izdanja u zemlji i inozemstvu, dvije ugledne nagrade, te priznanja publike i kritike. Ovaj roman je priča o jednoj plemenitoj životinji koja kroz životni put i nedaće shvaća prave vrijednosti.

4. Edicija -Izazov kravate u Krakowu i Gdansku, 2006.

5. Edicija -Izazov kravate u Kairu i Aleksandriji, 2005.

6. Edicija -Izazov kravate u Mostaru, 2004.

7. Edicija- Izazov kravate u Johannesburgu, 2005.. 8. Edicija- Izazov kravate u Beču, 2006.