Stil, Strogost I Mašta U Garderobi Jednog Muškarca

Garderoba je riječ francuskog porijekla; garde(sačuvati) i robe (odjeća).Ona čuva ne samo naše odjevne predmete, nego i naše tajne, misterije, te neprekidne igre naše osobnosti.Dobra garderoba, odnosno skup odjevnih predmeta i modnih dodataka koji se međusobno mogu kombinirati, nastaje onog trenutka kada se pojavi jasna vizija izgleda koji želite postići.

Od tog trenutka nadalje ta se slika mora usmjeriti tako da svaka nova akvizicija, kao što bi se reklo za umjetničko djelo u nekoj kolekciji, ima preciznu povezanost s redom sveukupne cjeline, ali funkciju koja će biti više no samo zadovoljavanje običnog hira. Odjevni predmet koji želite nabaviti mora biti stavljen u kontekst s ostalim odjevnim predmetima koje već posjedujete.

Dobra garderoba, kao i dobra biblioteka, počinje se polako definirati, i tek nakon niza godina može se smatrati da se oblikuje. Tek na ovoj točki, u pomno odabranim ormarima te sa velikom brigom, odjeća počinje stariti, to jest poboljšavati se.Vrijeme je jedino koje može prosuditi o nekoj odjeći, izvan besmislenih trendova određenog trenutka. Tkanine dakle strogo moraju biti izrađene od prirodnih materijala: vune, lana, svile ili pamuka. Da zaključimo – prisjetimo se da se filozofski stav kolekcionara može uspješno primijeniti i na onima koji ne posjeduju više od tri odijela i dvadeset kravata. Nije nužno biti milijarder da biste se dobro oblačili, ali vrlo je važno brinuti se za vlastitu garderobu kao za osnovno dobro koje nas mora pratiti kroz vrijeme, čak i kroz čitav životni vijek.