Obilježavanje Dana kravate u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci – sektor Tekstil i koža

Povodom Dana kravate učenice 3. i 4. razreda modnih tehničara svojim vještim i marljivim rukama kreirale su i izradile pregršt leptir mašni.

Svake godine smo povodom Dana kravate osmišljavali na novi način obilježiti, naravno kroz svoju tekstilnu struku, ovaj važan dan identiteta za našu Domovinu. Kako je to svake godine bio novi dizajn materijala i krojeva kravata, ove godine smo odlučile ideju kravate zamijeniti leptir mašnama koje su svakako dio „porodice“ kravate.

Na sam Dan kravate profesori naše škole dobili su SMS poruku od prof. Kolarević:

“Danas je Dan kravate. Dan dostojanstva i zajedništva. Odjenite kravatu, leptir mašnu ili maramu da pokažete solidarnost i prijateljstvo u našem okruženju!”

Naši učenici uključeni u ovaj projekt su također prigodno taj dan nosili kravatu i skupa s prof. Kolarević na nastavi obilježili svečanost. Preko projektora i priče dostojanstvenog sadržaja upriličili smo i zajedničko fotografiranje.

Leptir mašne imaju i sretan kraj.

Nakon obilježavanja dana kravate, kad se skinu s panoa pronaći će svaka svoga vlasnika. Kako? Organizirat ćemo prodaju u holu naše Škole u predblagdansko vrijeme s drugim proizvodima izrađenima isto tako kreativnim rukama naših učenika! Dobivena sredstva će tako pametno poslužiti potrebitim učenicima!

(Osmislila, uredila i provela: Ljubica Kolarević, dipl. inž. tekstilne tehn.)