Kravate S Uzorkom Bolesti

LOS ANGELES – Malarija? Crna kuga? AIDS? Ili možda gonoreja, koja se diči titulom najljepše i najtraženije? Vaša (bolja), muška polovica, nema sumnje, bit će oduševljena inovativnim kreacijskim podvigom Rogera Freemana. Svilene i pamučne kravate s uzorkom zaraznih bolesti i zlokobnih bakterija, koje ni najgorem neprijatelju ne bi poželjeli objesiti oko vrata, rasprodan su hit na američkom tržištu.

Ingenioznom Freemanu, zubaru i specijalistu za zarazne bolesti, ideja je bljesnula posve nenadano. Jedan kolega ušetao je s prelijepom kravatom – herpesom i oduševljeni Freeman krenuo je u akciju. Kontaktiravši proizvođače ustanovio je da prodaja ove kontorverzne ideje i nije najuspjelija. Bez dvoumljenja otkupio je prava i prionuo poslu. Nakon što je sakupio petnaestak odabranih, zaraznih ljepotica potražio je umjetnike koji su razradili predloške.

Mikroskopski pogled na na razarajuće bolesti, malo vedre boje, plasman na pravom mjestu i ostatak priče je poznat. “Sifilis je sjajan, crna kuga zgodna, malarija izgleda psihodelično”, izjavio je Freeman. Na poleđini svake kravate nalaze se osnovni podaci o bolesti. Četiri posto utrška poklanja se zakladama za obrazovanje i znanstveno istraživanje. Da obraduje poklonike nesvakidašnjeg dizajna Freeman liniju namjerava upotpuniti i donjim rubljem, a u planu je i proširenje izbora “zaraznih” dekoracija, te paraziti, crvi, gljive.