Darujmo Kravatu Za Muzej Kravate

Posjedujete staru kravatu koju više ne nosite? Pripadala je Vašem ocu, djedu ili nekom dragom rođaku? Možda je uz nju vezana i neka priča? Općenito, zanimaju nas stare, pa stoga i rijetke kravate. Zanimaju nas kravate koje su nosile poznate osobe, te općenito kravate uz koje je vezana neka priča. Drugim riječima, kravate koje imaju povijest.

Academia Cravatica (AC), neprofitna ustanova koja je pokrenula postupak osnivanja Muzeja kravate, u prigodi ovogodišnjega Dana kravate, 18. listopada, pokrenula je akciju prikupljanja kravata radi obogaćivanja zbirke budućeg Muzeja. Akcija traje od objavljivanja na web stranicama do 30. studenog ove godine i provodi se uz podršku tvrtke Croata kao sponzora. Za svaku donesenu kravatu u salone Croata, u tim ćete prodajnim prostorima dobiti popust od 20 % za novu kravatu.

Molimo Vas da na ponuđenom formularu (klikni ovdje) zapišete podatke o osobi koja je nosila tu kravatu, a posebno će biti vrijedno svjedočanstvo fotografija na kojoj su ta kravata i njezin vlasnik ostali zabilježeni. Dakako da dolaze u obzir i kopije Vaših fotografija. Ispunjeni formular o darivanju kravate, zajedno s kravatom, koja mora biti u dobrom stanju, predajte djelatnicima u salonima Croata (u Zagrebu, Varaždinu, Zadru, Osijeku, Splitu, Dubrovniku…).